Ingrediencie: pre 4 osoby
STEAK
- 4 x 250 g steak
- 1 strúčik cesnaku
- syr Parmigiano
PEČENÉ ZEMIAKY
- 12 zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané nadrobno)
- 20 g masla
- 5 vetvičiek rozmarínu (jemne nasekaných)
- údená paprika
- 300 ml kuracieho vývaru
ŠALÁT
- 1 uhorka
- 4 paradajky
- 1 červená cibuľa
- 1 šalát
DRESING NA ŠALÁT
- 1 polievková lyžica horčice
- šťava z 1 limetky
- 100 ml olivového oleja
- 3 polievkové lyžice bieleho vínneho octu
Prípravky
STEAK
- Steak dáme von z chladničky vopred, aby mal izbovú teplotu
- Steak potrieme z oboch strán pretlačeným kúskom cesnaku
- Plancha gril alebo grilovaciu panvicu dobre predhrejte a mäso z každej strany opekajte 1 minútu
- Mäso vyberieme z grilu a na teplom mäse roztopíme jemné plátky masla
STEAK
- Osoľte a okoreňte
PEČENÉ ZEMIAKY
- Ošúpte a nakrájajte zemiaky na 4 kusy, potom ich umyte
- Pridáme nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku, rozmarín, údenú papriku a dochutíme soľou a korením
- Zmiešajte ich v miske
- Na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom zemiaky, kým sa pekne nezafarbia
- Zalejeme vývarom a necháme prevrieť (už nemiešame)
- Tip: Použite panvicu s nepriľnavým povrchom
ŠALÁT
- Uhorku, paradajky, šalát umyjeme a nakrájame a červenú cibuľu nakrájame na jemné kolieska
- Vše dajte do misky (už nedávajte do chladničky)
DRESING
- Horčicu, citrónovú šťavu a biely vínny ocot dáme do misky a premiešame
- Teraz postupne vmiešame olivový olej
- Dochutíme soľou a korením
Ozdobte
- Steak posypte jemnými lupienkami parmezánu