TotalFlex recepty - N°2 Steak s pečenými zemiakmi

Naposledy aktualizovaný 15.2.2022 16:02


Ingrediencie: pre 4 osoby

STEAK

- 4 x 250 g steak

- 1 strúčik cesnaku

- syr Parmigiano

PEČENÉ ZEMIAKY

- 12 zemiakov

- 3 strúčiky cesnaku (nasekané nadrobno)

- 20 g masla

- 5 vetvičiek rozmarínu (jemne nasekaných)

- údená paprika

- 300 ml kuracieho vývaru

ŠALÁT

- 1 uhorka

- 4 paradajky

- 1 červená cibuľa

- 1 šalát


DRESING NA ŠALÁT

- 1 polievková lyžica horčice

- šťava z 1 limetky

- 100 ml olivového oleja

- 3 polievkové lyžice bieleho vínneho octu


Prípravky

STEAK

- Steak dáme von z chladničky vopred, aby mal izbovú teplotu

- Steak potrieme z oboch strán pretlačeným kúskom cesnaku

- Plancha gril alebo grilovaciu panvicu dobre predhrejte a mäso z každej strany opekajte 1 minútu

- Mäso vyberieme z grilu a na teplom mäse roztopíme jemné plátky masla

STEAK

- Osoľte a okoreňte


PEČENÉ ZEMIAKY

- Ošúpte a nakrájajte zemiaky na 4 kusy, potom ich umyte

- Pridáme nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku, rozmarín, údenú papriku a dochutíme soľou a korením

- Zmiešajte ich v miske

- Na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom zemiaky, kým sa pekne nezafarbia

- Zalejeme vývarom a necháme prevrieť (už nemiešame)

- Tip: Použite panvicu s nepriľnavým povrchom

ŠALÁT

- Uhorku, paradajky, šalát umyjeme a nakrájame a červenú cibuľu nakrájame na jemné kolieska

- Vše dajte do misky (už nedávajte do chladničky)

DRESING 

- Horčicu, citrónovú šťavu a biely vínny ocot dáme do misky a premiešame

- Teraz postupne vmiešame olivový olej

- Dochutíme soľou a korením

Ozdobte

- Steak posypte jemnými lupienkami parmezánu