Problém:
- Vo vnútri rúry a medzi sklenenými panelmi sa zhromažďuje kondenzát/voda/vlhkosť
Vzťahuje sa na:
- integrovanú rúru
- voľne stojaci sporák
Riešenie:
1. Znížte dodávku vlhkosti počas prípravy jedla
2. Okamžite po skončení prípravného procesu otvorte dvere
3. Po vypnutí rúry okamžite vyberte z rúry
4. Rúru predhrejte (v závislosti od modela)
5. Pri každom použití rúry utrite kondenzát.
V prípade potreby si prečítajte návod na použitie.
6. Kontaktujte autorizované servisné stredisko.
Ak vyššie uvedené tipy nevyriešia problém, odporúčame požiadať o návštevu servisného technika.
Príčina:
- Nová generácia rúr má veľmi dobrú energetickú triedu, a preto je dobre izolovaná. V každodennom používaní to znamená napr., že počas prípravy pečeného mäsa musíte pridať menej vody, pretože vlhkosť zostane hlavne v rúre a nie je vyfúknutá von, ako to bolo u starších modelov rúr.
- Niektoré modely sú navrhnuté so systémom, ktorý pridáva do procesu varenia paru, vďaka čomu sú potraviny vo vnútri mäkké a na povrchu chrumkavé. Rúra neustále cirkuluje vzduch a recykluje paru. To skracuje čas varenia aj spotrebu energie.
- Doplňujúci chladiaci ventilátor v rúre alebo sporáku zabezpečí chladnú prednú časť, čím sa vlhkosť kondenzuje pri najstudenšom bode ako kondenzát a často si môžete všimnúť kvapky vody.
- Vlhkosť opúšťa rúru vetracími otvormi, vrátane dvierok. Para sa môže usadiť ako vlhkosť v priehradke rúry alebo na sklenených paneloch. To znamená, že sa medzi dvomi sklenenými panelmi v dvierkach môžu tvoriť škvrny a kondenzát. Škvrny sú spôsobené čiastočkami tuku reagujúcimi s chladiacim vzduchom.
- Vlhkosť sa uvoľňuje pri ohrievaní potravín v rúre, predovšetkým v prípade mrazených potravín.
Upozornenie: Neodporúčame používať výrobok, kým sa problém celkom nevyrieši. Odpojte výrobok z napájania a nezapojte ho, až kým ste si nie istí, že je to v poriadku.