Používanie grilu v rúre na pečenie

Naposledy aktualizovaný 13.5.2020 14:31

Jednou z najmenej používaných funkcií v rúre je funkcia grilu. Vedeli ste, že táto funkcia sa dá použiť ako náhrada záhradného grilu?



Kto nemá rád dobrú grilovačku?

Opekanie jedla nad plameňom má svoje špecifické čaro. Ten pohľad ... Zvuk ... Vôňa ...


Niekedy nám ale príroda nepraje

Zima, dážď, krupobitie alebo iba chlad. Grilovačka vonku nie je vždy ten najlepší nápad.


Bez obáv

Využitím funkcie grilu vo vašej rúre môžete skutočne grilovať vnútri - celý rok.


Ako používať funkciu grilu v rúre

Už ste niekedy použili funkciu grilu vo vašej rúre? Predstavte si to ako gril hore nohami. Namiesto tepla prichádzajúceho zdola pochádza zhora. Aj keď nedostanete dymovú príchuť - môžete získať chrumkavú kôrku. Recepty na rýchle varenie na grile fungujú v rúre skvele. Keď sa dosiahne požadovaná teplota, väčšina rúr gril vypne  - aby ste nechali svoj „gril“ v chode, nechajte dvierka rúry mierne pootvorené. Nezabudnite pravidelne kontrolovať jedlo, aby sa nespálilo.


Ako grilovať na varnej doske

Zmeňte varnú dosku na provizórny gril. Použite liatinovú panvicu, pretože si dobre udrží teplo, zostane horúca a dodá mäsu chutnú kôrku. Položte panvicu na varnú dosku a zohrejte ju na vysokú teplotu, potom znížte teplotu na strednú teplotu a nechajte ju tam počas celého procesu varenia. Ak panvica začne dymiť, je príliš horúca. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď pokrm vysušíte papierovou utierkou a jemne ho potriete olivovým olejom a až potom ho vložíte do panvice. Nezabudnite! Jedlo neotáčajte príliš skoro - nechajte ho nerušene opekať najmenej 3-4 minúty, aby sa mäso uzavrelo a prepieklo.