Príčina: použitie príliš veľkého množstva vody pri pečení malého kusu mäsa na veľkom pekáči. Voda sa vyparí príliš rýchlo a kus mäsa sa upečie nasucho.
Použite malý pekáč alebo nádobu určenú do mikrovlnnej rúry vhodnú pre veľkosť pečeného mäsa.
Prípadne dajte pečené mäso na ražeň a položte do pekáča pod mäso nádobu rovnakej veľkosti ako mäso, aby zachytila šťavy.
Voliteľné: Pridajte trochu vody, nie viac ako 200-400 ml. Nepridávajte počas pečenia viac vody.
Používanie horúceho vzduchu na pečenie spôsobí väčšie vyparovanie.
Horúci cirkulujúci vzduch vytvára viac pary v priehradke rúry. Keď na prípravu jedla používate horúci vzduch, jedlo tiež skôr vyschne.
Keď pripravujete pokrmy, ktoré vytvárajú veľa vlhkosti, použite teplo z horných a dolných článkov.