Ako znížiť plytvanie potravinami

Naposledy aktualizovaný 15.5.2020 12:15

Vedeli ste, že vyhodíme 1/3 všetkých potravín, ktoré kupujeme?

Čo keby ste dokázali premeniť tento odpad na chutné jedlo?



Je možné vyhnúť sa plytvaniu potravinami?

Náš odpad je možné rozdeliť do troch kategórií: odpad, ktorému bolo možné zamedziť, nevyhnutný odpad a potenciálne spracovateľný odpad.


Zníženie potravinového odpadu

61% odpadu sa dá predísť - jedlo, ktoré by sa mohlo jesť, keby sme s ním lepšie hospodárili.

19% odpadu sa nevyhneme - veci ako čajové sáčky alebo kuracie kosti.


Recepty na zníženie potravinového odpadu

20% odpadu by bolo možné využiť. Patria sem zemiakové šupky, stonky brokolice, odrezky, listy atď.

Môžu sa jesť, ak sú správne pripravené.