Ako používať teplotnú sondu na vašej rúre AEG

Naposledy aktualizovaný 3.10.2023 10:57

Potravinový senzor v potravinách

Teplotná sonda je praktický integrovaný teplomer na varenie, ktorý nepretržite monitoruje priebeh vášho varenia. Ľahko sa používa a zaisťuje, že vaše jedlo bude vždy správne uvarené. Túto funkciu nájdete na vybraných modeloch rúr AEG.

Čo je teplotná sonda a prečo by ste ju mali používať?

Teplotná sonda meria vnútornú teplotu jedla a je ideálnym pomocníkom pri varení jedál, ako je mäso, ryby alebo hydina, ale môžete ju použiť aj pri príprave mnohých iných produktov.

Pri jej používaní budete mať istotu, že vaše jedlo dosiahne správnu vnútornú teplotu – už ho nikdy neprevaríte ani nedovaríte. Nemusíte si robiť starosti s časmi varenia, pretože teplota v jadre presne určuje, ako dlho má pokrm zostať v rúre.


Ako používať teplotnú sondu

Pri varení s teplotnou sondou je potrebné nastaviť dve teploty: teplotu rúry a požadovanú vnútornú teplotu vášho jedla.

1. Vložte teplotnú sondu do pokrmu

2. Zapojte teplotnú sondu do rúry. Uistite sa, že zástrčka je úplne zasunutá do zásuvky

  • Zásuvka sa na väčšine našich modelov nachádza v pravom hornom rohu predného rámu a je prístupná, keď sú dvierka rúry otvorené

Potravinový senzor zapojený do rúry


3. Nastavte funkciu ohrevu a teplotu rúry

4. Stlačte  a nastavte požadovanú vnútornú teplotu vášho pokrmu

5. Stlačte START

6. Teraz je teplotná sonda aktívna a hneď, ako sa dosiahne požadovaná vnútorná teplota jedla, zaznie alarm

Tipy a triky

Teplotnú sondu možno použiť aj v mnohých prípadoch pri AssistedCooking – môžete si ju zvoliť, keď vám to navrhne navigácia AssistedCooking buď na rúre, alebo v aplikácii, ak sa to týka vašej rúry. Ďalšou funkciou je, že môžete nastaviť jedlo tak, aby sa uvarilo na rare, medium alebo well done, podľa vašich preferencií. Kliknite sem a dozviete sa viac o AssistedCooking.

Najlepšie výsledky dosiahnete vložením hrotu potravinového senzora do stredu alebo najhrubšej časti pokrmu. Uistite sa, že aspoň ¾ teplotnej sondy je vo vnútri jedla.

V optimálnom prípade by jedlo, ktoré pripravujete, malo dosiahnuť izbovú teplotu predtým, ako začnete variť. Teplotná sonda nebude fungovať, ak je jedlo príliš studené alebo nie je úplne rozmrazené.


Varovania

  • Používajte iba originálnu teplotnú sondu AEG alebo originálne náhradné diely
  • Dbajte na to, aby ste medzi grilovacími prvkami a káblom sondy jedla ponechali niekoľko centimetrovú medzeru, aby ste zabránili jej poškodeniu nadmerným teplom.
  • Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili pri vkladaní teplotnej sondy do predhriatej rúry
  • Po použití vždy vyberte teplotnú sondu zvnútra rúry. Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili, pretože teplotná sonda aj rúra budú horúce
  • Nepoužívajte teplotnú sondu na tekutiny


Ďalšie informácie o vašom konkrétnom modeli rúry nájdete v používateľskej príručke. Návod na použitie nájdete tu .

Teraz, keď už viete, ako používať teplotnú sondu, možno sa budete chcieť dozvedieť viac o vašej rúre. Kliknutím sem zobrazíte prehľad funkcií rúry a symbolov.