Ako používať funkciu Sous-Vide na vašej parnej rúre AEG

Naposledy aktualizovaný 23.11.2023 11:29

Zelenina a mäso v sous vide vrecúškach

S funkciou Sous-Vide v parnej rúre AEG urobíte v kuchyni revolúciu. Tento spôsob varenia uzavrie vlhkosť, vôňu, živiny a chuť a dosiahnete profesionálne výsledky. Jedlo sa pomaly varí vo vákuovo uzavretých vreckách, čím sa zvýrazní chuť každej ingrediencie, a pritom nehrozí riziko prevarenia. Túto funkciu nájdete v rúrach AEG SteamPro.

Sous-Vide sa často spája s mäsom, ale je vhodný aj na prípravu morských plodov, hydiny, zeleniny alebo zemiakov, a dokonca môžete takto pripraviť aj vajcia.

Čo budete potrebovať

Okrem vašej rúry ProSteam budete potrebovať vákuovaciu zásuvku a vrecká.

Vrecká na Sous-Vide 

Vákuové vrecká AEG možno používať v rúrach s funkciou Sous-Vide a sú kompatibilné s akýmkoľvek zváracím zariadením alebo vákuovou zásuvkou. V porovnaní s predchádzajúcimi vreckami sú vyrobené s až o 40 % nižšími emisiami CO2 a z recyklovaného materiálu. Zakúpiť si ich môžete tu.

Nezabudnite vrecko po použití recyklovať. Z vnútra vrecka odstráňte všetky zvyšky potravín, aby ste zabránili kontaminácii recyklovaného odpadu. Vrecko potom môžete vyhodiť do plastu.

*Vrecko je vyrobené z materiálu NEXT FLEX MP0X (formát > A4), ktorý je recyklovateľný podľa normy EN 13430 (zodpovedá norme DIN EN 13430).

**Podľa hodnotenia životného cyklu (LCA), ktoré vykonala spoločnosť AEG



Vákuové zariadenia

Na utesnenie vreciek Sous-Vide budete potrebovať vákuové zariadenie. Existujú stolové verzie a vstavané zásuvky. Ak chcete posunúť svoje varenie metódou Sous-Vide na vyššiu úroveň, môžete svoju kuchyňu vybaviť vstavanou vákuovou zásuvkou, ktorá vám uľahčí prácu a dodá pocit luxusu. Objavte vstavané vákuovacie zásuvky AEG.

Ako používať funkciu Sous-Vide

1. Naplňte zásuvku na vodu na maximálnu úroveň.
2. Vložte jedlo do vákuového vrecka a uzavrite ho. Vrecko položte na rošt umiestnený na tretej úrovni rúry.
3. Na rúre SteamPro® zvoľte funkciu Sous-Vide
4. Nastavte dobu varenia
5. Nastavte teplotu
6. Stlačte ŠTART

Tipy a triky

  • Po použití funkcie Sous-Vide odporúčame červené mäso krátko orestovať na panvici alebo na grile. Dodá mäsu chrumkavý povrch
  • Keď varíte niekoľko kusov hydiny alebo rýb v jednom vrecku, umiestnite ich vedľa seba a nie na seba, aby boli správne prepečené.
  • Jedlo zmrazené vo vákuovom vrecku vložte priamo do rúry a nastavte funkciu Sous-Vide.



Ďalšie informácie o vašom konkrétnom modeli rúry nájdete v používateľskej príručke. Návod na použitie nájdete tu .

Teraz, keď ste sa dozvedeli o varení Sous-Vide, kliknite sem a dozviete sa viac o varení na pare.