S funkciou Sous-Vide v parnej rúre AEG urobíte v kuchyni revolúciu. Tento spôsob varenia uzavrie vlhkosť, vôňu, živiny a chuť a dosiahnete profesionálne výsledky. Jedlo sa pomaly varí vo vákuovo uzavretých vreckách, čím sa zvýrazní chuť každej ingrediencie, a pritom nehrozí riziko prevarenia. Túto funkciu nájdete v rúrach AEG SteamPro.
Sous-Vide sa často spája s mäsom, ale je vhodný aj na prípravu morských plodov, hydiny, zeleniny alebo zemiakov, a dokonca môžete takto pripraviť aj vajcia.
Čo budete potrebovať
Okrem vašej rúry ProSteam budete potrebovať vákuovaciu zásuvku a vrecká.
Vrecká na Sous-Vide
Vákuové vrecká AEG možno používať v rúrach s funkciou Sous-Vide a sú kompatibilné s akýmkoľvek zváracím zariadením alebo vákuovou zásuvkou. V porovnaní s predchádzajúcimi vreckami sú vyrobené s až o 40 % nižšími emisiami CO2 a z recyklovaného materiálu. Zakúpiť si ich môžete tu.
Nezabudnite vrecko po použití recyklovať. Z vnútra vrecka odstráňte všetky zvyšky potravín, aby ste zabránili kontaminácii recyklovaného odpadu. Vrecko potom môžete vyhodiť do plastu.
*Vrecko je vyrobené z materiálu NEXT FLEX MP0X (formát > A4), ktorý je recyklovateľný podľa normy EN 13430 (zodpovedá norme DIN EN 13430).
**Podľa hodnotenia životného cyklu (LCA), ktoré vykonala spoločnosť AEG
Vákuové zariadenia
Na utesnenie vreciek Sous-Vide budete potrebovať vákuové zariadenie. Existujú stolové verzie a vstavané zásuvky. Ak chcete posunúť svoje varenie metódou Sous-Vide na vyššiu úroveň, môžete svoju kuchyňu vybaviť vstavanou vákuovou zásuvkou, ktorá vám uľahčí prácu a dodá pocit luxusu. Objavte vstavané vákuovacie zásuvky AEG.
Ako používať funkciu Sous-Vide
1. Naplňte zásuvku na vodu na maximálnu úroveň.
2. Vložte jedlo do vákuového vrecka a uzavrite ho. Vrecko položte na rošt umiestnený na tretej úrovni rúry.
3. Na rúre SteamPro® zvoľte funkciu Sous-Vide
4. Nastavte dobu varenia
5. Nastavte teplotu
6. Stlačte ŠTART
Tipy a triky
- Po použití funkcie Sous-Vide odporúčame červené mäso krátko orestovať na panvici alebo na grile. Dodá mäsu chrumkavý povrch
- Keď varíte niekoľko kusov hydiny alebo rýb v jednom vrecku, umiestnite ich vedľa seba a nie na seba, aby boli správne prepečené.
- Jedlo zmrazené vo vákuovom vrecku vložte priamo do rúry a nastavte funkciu Sous-Vide.
Ďalšie informácie o vašom konkrétnom modeli rúry nájdete v používateľskej príručke. Návod na použitie nájdete tu .
Teraz, keď ste sa dozvedeli o varení Sous-Vide, kliknite sem a dozviete sa viac o varení na pare.