Para zohreje uvarené jedlo bez toho, aby ho vysušila. Nezjedená večera tak bude chutiť rovnako dobre ako včera. S parnou rúrou AEG si jednoducho udržíte zdravý životný štýl a obmedzíte plytvanie potravinami. Program Regenerácia sme navrhli špeciálne na tento účel.
Čo je regenerácia a prečo by ste ju mali používať?
Regenerácia je parná funkcia, ktorá umožňuje ohrievať zvyšky jedla. Para zabraňuje vysychaniu povrchu, zatiaľ čo teplo je distribuované jemne a rovnomerne, aby jedlo vyzeralo, chutilo a voňalo ako čerstvo pripravené.
Funkciu regenerácie parou možno použiť na ohrievanie jedla priamo na tanieri. Môžete ohrievať viac ako jeden tanier súčasne pomocou využívania všetkých úrovní rúry.
Ako nastaviť regeneráciu parou
1. Na vašej rúre vyberte NASTAVENIA > ŠPECIÁLNE > REGENERÁCIA PARY
2. Vložte jedlo do rúry (odporúčanie: poloha roštu 2)
3. Čas trvania sa líši podľa vloženého jedla. Rôznym jedlám trvá rôzny čas, kým sa dôkladne zohrejú a sú pripravené na konzumáciu. Napríklad hydina a mäso sa zohrievajú dlhšie ako zelenina.
Tipy a triky
- Aby ste si jedlo vychutnali čo najlepšie, je dôležité použiť správny čas ohrevu.
- V pare môžete zohriať celé jedlo, ale najlepšie to funguje, keď ho nakrájate na menšie porcie. Napríklad namiesto celého kuraťa dajte do rúry len štvrtky.
- Para funguje obzvlášť dobre pri jedlách ako quiche a lasagne. Pridaná vlhkosť zabraňuje tomu, aby tieto potraviny boli vysušené alebo gumové, ako to býva v prípade iného spôsobu ohrevu.
Ďalšie informácie o vašom konkrétnom modeli rúry nájdete v používateľskej príručke. Návod na použitie nájdete tu .
Teraz, keď ste sa naučili všetko, čo je potrebné vedieť o ohrievaní zvyškov pomocou pary, možno budete chcieť získať viac pri varení v pare.