Toastový chlieb

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 10 g soli, 20 g cukru, 15 g droždia, 100 g masla, 100 ml vody, 200 ml mlieka

Toastový chlieb podľa Jána Punčochářa

Postup

Z múky a ostatných prísad vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho vykysnúť, najlepšie prikryté potravinovou fóliou pri programe Kysnutie v rúre, ktorý zabezpečí dokonalé vykysnutie a zachová vláčnosť cesta.

Vykysnuté cesto vložíme do vymastenej formy na pečenie a necháme opäť vykysnúť. Pečieme 20 minút pri teplote 200 °C. Potom rúru znížime na 180 °C a pečieme ďalších 15 minút.

Toastový chlieb podľa Jana Punčochářa

Môže sa pripraviť aj ako piškótové cesto, vtedy sa pečie pri 185 °C približne 20 minút (v závislosti od veľkosti).