Slávky na víne
Ak túžite po jedle s rýchlou a jednoduchou prípravou, ktoré skvele vyzerá, lepšie si vybrať nemôžete. Toto je osvedčená francúzska klasika.
INGREDIENCIE
2 malé zväzky petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 2 šalotky, 2 kg slávok, 2 bobkové listy, 1 vetvička tymianu, soľ, 1 štipka mletého bieleho korenia, 15 g masla, 50 ml bieleho vína, 150 ml smotany.
PRÍPRAVA
4 porcie
1 Petržlen, cesnak a šalotku najemno nasekajte. Slávky dôkladne umyte v studenej vode, preplachujte ich dve až tri minúty. Všetky slávky, ktoré zostali otvorené alebo plávajú na hladine, vyhoďte. Mušle zvonku očistite nožom.
2 Slávky rozmiestnite na plechu na pečenie alebo na pekáči. Pridajte cesnak, šalotku, bobkový list, tymian a polovicu petržlenovej vňate a ochuťte soľou a mletým bielym korením.
3 Maslo, biele víno a smotanu priveďte do varu a zmesou slávky polejte. Varte na 2. úrovni, s parným nastavením 3, pri teplote 99 °C po dobu 30 minút, alebo kým sa všetky slávky samy neotvoria.
Servírovanie
Pred servírovaním posypte slávky zvyšnou nasekanou petržlenovou vňaťou.
-
Gazpacho s tigrími krevetami
Studená polievka v španielskom štýle je skvelou voľbou na horúce letné dni.
-
Cibuľačka pripravená metódou Sous-Vide
Vyskúšajte francúzsku klasiku v modernom ponímaní. Cibuľová polievka zahreje a poteší ako žiadna iná.
-
Jarné závitky varené v pare
Ľahké závitky plné zeleniny si nájdu uplatnenie na večierkoch aj ako pohostenie pre početné návštevy.