HREBENATKY S FENIKLOM

Úžasná, veľmi rýchla večera s vynikajúcou aromatickou vôňou.

INGREDIENCIE

500 g hrebenatiek vybraných z lastúr (bez ikier), 1 lyžička semienok fenikla, 1 polievková lyžica citrónového oleja alebo ovocného olivového oleja, 1 chemicky neošetrený citrón, vločková soľ

PRÍPRAVA


4 porcie

1 Feniklové semienka jemne rozdrvte v mažiari. Citrón umyte a kôru nastrúhajte.

2 Rozdrvené semienka zmiešajte s citrónovou kôrou a olejom a spolu so svatojakubskými hrebenatkami zatavte do vrecka vo vákuovacej zásuvke. Zabezpečte, aby hrebenatky ležali naplocho vedľa seba v rovnomernej vrstve.

3 Vrecko vložte do rúry na 3. úroveň, zvoľte program Sous-Vide a pripravujte 10 minút pri teplote 60 °C.

Servírovanie
Hrebenatky pokropte vytlačenou citrónovou štavou. Dochuťte vločkovou soľou.

  • Gazpacho s tigrími krevetami

    Studená polievka v španielskom štýle je skvelou voľbou na horúce letné dni.

  • Jarné závitky varené v pare

    Ľahké závitky plné zeleniny si nájdu uplatnenie na večierkoch aj ako pohostenie pre početné návštevy.

  • Cibuľačka pripravená metódou Sous-Vide

    Vyskúšajte francúzsku klasiku v modernom ponímaní. Cibuľová polievka zahreje a poteší ako žiadna iná.


Objavte viac so značkou AEG