HREBENATKY S FENIKLOM
Úžasná, veľmi rýchla večera s vynikajúcou aromatickou vôňou.
INGREDIENCIE
500 g hrebenatiek vybraných z lastúr (bez ikier), 1 lyžička semienok fenikla, 1 polievková lyžica citrónového oleja alebo ovocného olivového oleja, 1 chemicky neošetrený citrón, vločková soľ
PRÍPRAVA
4 porcie
1 Feniklové semienka jemne rozdrvte v mažiari. Citrón umyte a kôru nastrúhajte.
2 Rozdrvené semienka zmiešajte s citrónovou kôrou a olejom a spolu so svatojakubskými hrebenatkami zatavte do vrecka vo vákuovacej zásuvke. Zabezpečte, aby hrebenatky ležali naplocho vedľa seba v rovnomernej vrstve.
3 Vrecko vložte do rúry na 3. úroveň, zvoľte program Sous-Vide a pripravujte 10 minút pri teplote 60 °C.
Servírovanie
Hrebenatky pokropte vytlačenou citrónovou štavou. Dochuťte vločkovou soľou.
-
Gazpacho s tigrími krevetami
Studená polievka v španielskom štýle je skvelou voľbou na horúce letné dni.
-
Jarné závitky varené v pare
Ľahké závitky plné zeleniny si nájdu uplatnenie na večierkoch aj ako pohostenie pre početné návštevy.
-
Cibuľačka pripravená metódou Sous-Vide
Vyskúšajte francúzsku klasiku v modernom ponímaní. Cibuľová polievka zahreje a poteší ako žiadna iná.