Polievka z pečenej cibule a slaniny, smažená quinoa s chilli

INGREDIENCIE 

500 g cibule, soľ, čierne korenie, 100 ml olivového oleja, 80 g anglickej slaniny, 100 g masla, vetvička tymianu, 150 ml smotany
600 ml zeleninového vývaru, 100 g quinoy, olej na vyprážanie.

PRÍPRAVA

Cibule v šupke vložíme na plech, pridáme časť olivového oleja, soľ a pečieme na režime Horúci vzduch na 170 °C asi 35 minút.

Anglickú slaninu nakrájame na kocky, speníme na olivovom oleji a pridáme väčšiu časť upečenej olúpanej cibule. Menšiu časť cibule a trochu opečenej slaniny si necháme ako vložku do polievky. Zalejeme vývarom a varíme 30 minút. Potom rozmixujeme, prepasírujeme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a čiernym korením. Quinou sprudka osmažíme dozlatista a osušíme na papierovej utierke.

Pomocou tyčového mixéru speníme uvarenú polievku. Do taniera vložíme cibuľu a opečenú slaninu, pridáme spenenú polievku a zasypeme opraženou quinoou.