POLIEVKA Z ČERVENEJ REPY S ÚDENÝM PSTRUHOM, SMOTANOU A KÔPROM
Z multifunkčnej parnej rúry
Rýchla zeleninová polievka s plátkom ryby sa skvele hodí ako súčasť slávnostného obeda alebo ľahká večera.
INGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ
800 g menších alebo stredných hľúz červenej repy, 2 – 3 šalotky, 4 vetvičky čerstvého tymianu, 2 bobkové listy, 2 klinčeky, 450 ml zeleninového vývaru, 200 ml sladkej smotany, 150 ml kyslej smotany, 200 g filiet z údeného pstruha, malý zväzok čerstvého kôpru, morská soľ
PRÍPRAVA
Repu umyte a dajte ju do rúry na perforovaný plech. Varte v režime Varenie v pare pri teplote 99 °C cca 60 minút v závislosti od veľkosti repy.
Medzitým očistite šalotky a nakrájajte ich na kocky. Do kúska plátna alebo mušelínu zviažte tymian, bobkové listy a klinček.
Keď je repa hotová a mäkká, olúpte ju, nakrájajte na kocky a dajte do stredného hrnca. Pridajte zväzok byliniek, nakrájanú šalotku, vývar, sladkú smotanu, lyžičku soli a polievku približne 10 – 15 minút povarte.
Kyslú smotanu mierne osoľte, pridajte do nej nasekaný kôpor podľa chuti a premiešajte. Pár vetvičiek kôpru si nechajte na ozdobu.
Na perforovaný plech položte údené rybie filety a plech vložte do predhriatej rúry nastavenej na režim Varenie v pare pri teplote 95 °C. Zohrievajte približne 2 min.
Zväzok s korením vyberte z polievky a zvyšný obsah rozmixujte na hladký krém. Polievku podľa potreby dosoľte.
Rybie filety rozdeľte na šesť porcií. Krémovú polievku servírujte s lyžicou kôprovej smotany a údeným pstruhom, ozdobenú čerstvým kôprom.