Cibuľačka sous-vide
CIBUĽOVÁ POLIEVKA PRIPRAVENÁ METÓDOU SOUS-VIDE
Vyskúšajte francúzsku klasiku v modernom ponímaní. Cibuľová polievka zahreje a poteší ako žiadna iná.
INGREDIENCIE
400 g cibule, 500 ml teľacieho vývaru, 1 lyžica sladkej červenej papriky, 15 guľôčok zeleného korenia, 1 bobkový list, 5 blizien šafranu, 1 lyžička soli, 1 štipka mletého muškátového orecha, 1 štipka tymianu
PRÍPRAVA
4 porcie
1 Cibuľu ošúpte, prekrojte na polovicu a nakrájajte na plátky s hrúbkou 2 mm. Všetky prísady zmiešajte dohromady a zatavte ich vo vákuovom vrecku.
2 Vrecko vložte do rúry na 3. úroveň, zvoľte program Sous-Vide a pripravujte 75 minút pri teplote 95 °C.
Servírovanie
Podávajte v horúcich polievkových miskách, ozdobte opečeným chlebom a trochou strúhaného syra. K polievke sa výborne hodí francúzsky syr Comté.
-
Gazpacho s tigrími krevetami
Studená polievka v španielskom štýle je skvelou voľbou na horúce letné dni.
-
Slávky na víne
Ak túžite po jedle s rýchlou a jednoduchou prípravou, ktoré skvele vyzerá, lepšie si vybrať nemôžete. Toto je osvedčená francúzska klasika.
-
Jarné závitky varené v pare
Ľahké závitky plné zeleniny si nájdu uplatnenie na večierkoch aj ako pohostenie pre početné návštevy.