Zapečený baklažán s paradajkami a syrom feta
Ingrediencie
Baklažán:
2 baklažány, soľ, olivový olej, 4 strúčiky cesnaku, 60 ml vínneho octu, 40 g hladkej petržlenovej vňate
Šalát z quinoy:
250 g malých paradajok, 1 šalotka, soľ, 200 g quinoy, korenie, 30 ml vínneho octu, bazalka, olivový olej
120 g syru feta, olivový olej
Príprava
Baklažán prekrojíme na polovicu, jeho dužinu narežeme na mriežku, osolíme a necháme 30 minút odstáť. Potom ho opláchneme, osušíme papierovou utierkou a pečieme na olivovom oleji na Plancha grile. Po opečení pridáme roztlačený cesnak a vínny ocot, všetko prenesieme na plech a pečieme v rúre pri 170 °C asi 15 minút. Vyberieme z rúry a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme vínnym octom a necháme vychladnúť.
Uvaríme quinou, prepláchneme ju studenou vodou a vložíme do misky.
Paradajky nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú šalotku, soľ, korenie, vínny ocot, nasekanú bazalku, olivový olej a necháme marinovať.
Na baklažány, ktoré vychladli na izbovú teplotu, položíme paradajky, šalát z quinoy, natrhaný syr feta, bazalku a všetko dôkladne pokvapkáme olivovým olejom.