Teľacia kotleta marinovaná v bylinkách, pečená cibuľa na tymiane a slanine
Ingredience
1000 g teľacej kotlety, soľ, čierne korenie, 30 g šalvie, 30 g tymianu, 50 g petržlenu, 30 g cesnaku, 100 ml olivového oleja, 500 g cibule, 50 ml bieleho vínneho octu, 20 g tymianu, 100 g anglickej slaniny.
Príprava
Teľaciu kotletu vyberieme asi na 30 minút z chladničky, aby dosiahla izbovú teplotu. Zo všetkých byliniek, cesnaku a polovice olivového oleja vytvoríme bylinkové pesto. Kotletu osolíme, okoreníme a potrieme marinádou z byliniek. Necháme asi 15 minút marinovať. Rozpálime si Plancha gril a kotletu sprudka opečieme 4 minúty z každej strany. Potom ju vyberieme a necháme odpočinúť. Po 15 minútach kotletu vrátime na gril a dopečieme na nižší stupeň.
Cibuľu v šupke vložíme na plech, osolíme, pridáme 40 ml olivového oleja a pečieme na režime Horúci vzduch na 170 °C domäkka. Cibuľu necháme vychladnúť, olúpeme ju a dáme opiecť na Plancha gril. Opečenú cibuľu dáme do misy, pridáme tymian, soľ, vínny ocot a kvapku olivového oleja. Zľahka premiešame a vlažné podávame k teľaciemu mäsu.