Sendvič s pečenou tekvicou a ovčím syrom
Ingrediencie
8 ks toastov, 600 g tekvice Hokkaidó, 100 g masla, soľ, 100 g cukru, 100 ml vínneho octu, 100 ml olivového oleja, 60 g koriandru, 1 jablko, medová horčica, fermentované chilli, ovčí syr
Príprava
Tekvicu starostlivo očistíme, jej polovicu posypeme polovicou cukru a soli, potrieme olivovým olejom, pokvapkáme octom a pečieme asi 40 minút na 180 stupňov dozlatista.
Druhú polovicu tekvice nakrájame na tenké plátky, pridáme plátky jablka, fermentované chilli, ocot, soľ, druhú polovicu cukru a necháme šalát marinovať – najlepšie niekoľko dní.
Toast potrieme maslom a opečieme v rúre. Hotový toust potrieme medovou horčicou, pridáme pečenú tekvicu a podávame s tekvicovým šalátom, ovčím syrom a koriandrom.