Rybacie špeciality
ŠALÁT S MARINOVANÝM PSTRUHOM
Pripravte si netradičný rybací šalát. Aby sa ingrediencie krásne prepojili, budete musieť s konzumáciou počkať tri dni. Avšak za ten výnimočný chuťový zážitok to stojí.
Ingrediencie
500 g filety zo pstruha, 100 ml olivového oleja, 200 g soli, 100 g cukru, 200 g koreňovej zeleniny, 200 ml vínneho octu, 70 g cukru, divoké korenie, 50 g hladkolistého petržlenu, 150 g cibule, 300 g domácej majonézy, 50 g kaviáru z lososa
Príprava
Filety vykostíme, obalíme v marináde zo soli a cukru a necháme 30 minút marinovať. Následne rybu opláchneme, osušíme a opečieme na plancha grile len na koži na olivovom oleji tak, aby boli filety z jednej strany surové.
Z octu, vody, cukru, soli a divokého korenia vytvoríme rozvar, do ktorého nakrájame koreňovú zeleninu a cibuľku. Všetko prevaríme a necháme vychladnúť. Hladkolistý petržlen si nakrájame najemno. Pripravíme si zaváracie poháre, vložíme do nich opečeného pstruha, zalejeme rozvarom s koreňovou zeleninou a prekladáme domácou majonézou a petržlenom. Nakoniec ešte pridáme kaviár z lososa.
Takto naplnené poháre necháme tri dny marinovať na tmavom mieste.