ŠALÁT CAESAR SO STEAKOM RIB EYE

PRÍSADY

ŠALÁT
2 steaky rib eye z plemena wagyu po 200 g, 4 kusy čakanky, 2 srdiečka rímskeho šalátu (iba žlté listy), 25 g parmezánu (nastrúhaného na hobliny), 50 g rakúskeho chrumkavého chleba

ZÁLIEVKA
25 g parmezánu, 10 g kapár, 5 g bavorskej horčice, ½ citróna, 150 ml olivového oleja, 1 žĺtok, ½ strúčika cesnaku, čierne korenie, soľ a cukor

PRÍPRAVA

Šalát:

Steaky vyberte z chladničky hodinu pred pečením. Ochuťte soľou a cukrom a počkajte ďalších 10 minút. Steaky vložte do panvice a opečte z oboch strán, kým nezískajú grilovanú kôrku. Potom steaky premiestnite na rošt do rúry a nechajte ich odpočívať na strednej úrovni ďalších 10 minút pri teplote 60 °C.

Čakanku nakrájajte na štvrtiny a opečte v tej istej panvici v rovnakom tuku ako steaky.

Zálievka:

Kapary nakrájajte a zmiešajte s nastrúhaným parmezánom, vaječným žĺtkom, horčicou, šťavou a dužinou z citróna.

Potom do zálievky primiešajte olivový olej a ochuťte ju korením, soľou, cukrom a cesnakom.

Ludwig Maurer

Ludwig Maurer je nemecký šéfkuchár a chovateľ kráv wagyu. Bol prvým chovateľom plemena wagyu v Nemecku; svojím „zverenkyniam“ púšťa hudbu napríklad od Johnnyho Casha a Boba Marleyho. Do Tasteology priniesol svoje skúsenosti a znalosti týkajúce sa skladovania mäsa a objasní vám, ako skladovanie a rôzne teploty ovplyvňujú chuť potravín.

  • Tichomorské ponímanie šalátu Caesar

    Podľa Cataliny Velez

  • Šalát Caesar zo zvyškov

    Podľa Culinary Misfits

  • Šalát pravých chutí

    Podľa Marka Schatzkera