
Quiche s medvedím cesnakom a zemiakmi
Ingrediencie
Krehké cesto
250 g hladkej múky, 125 g masla, 65 g vody, soľ, 1000 g strukovín,
Náplň
100 ml oleja, 100 g cibule, 100 g bielej špargle, 400 g zemiakov, 100 g medvedieho cesnaku, 400 ml mlieka,
4 ks vajcia, 80 g gorgonzoly, 80 g ementálu, 80 g parmezánu, soľ, korenie, muškátový oriešok.

Príprava
Zmäknuté maslo, vodu, soľ a hladkú múku vložíme do misy a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme dve hodiny v chladničke odpočinúť. Následne cesto vyvaľkáme, preložíme do formy a vidličkou prepicháme tak, aby sa cesto nevyfukovalo. Formu s cestom vysypeme strukovinou, aby bolo cesto rovnomerne zaťažené. Pečieme 40 minút na 180 stupňov. Potom strukoviny vysypeme a cesto necháme vychladnúť.
Cibuľu a zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu zarestujeme na oleji a následne pridáme aj zemiaky, ktoré opečieme. Pridáme soľ, muškátový oriešok a korenie. Zalejeme mliekom a dusíme domäkka.
Špargľu ošúpeme, uvaríme v silne osolenej vode a následne ju schladíme v studenej vode s ľadom a nakrájame na plátky. Špargľu zmiešame zemiakmi, pridáme nasekaný medvedí cesnak a necháme vychladiť. Do studenej zmesi pridáme štyri vajcia, nastrúhané syry a všetko zmiešame. Nalejeme do pripraveného cesta a pečieme 45 až 50 minút na 160 stupňov.