Pošírovaný morský vlk so špargľovým rizotom a marinovanou špargľou

Ingrediencie

1 400 g čerstvého morského vlka, 80 g misa, soľ, 100 ml kvalitného bieleho vína, 80 ml olivového oleja, bylinky, 180 g rizoto ryže, 1 ks šalotky, 150 ml bieleho vína, 500 ml zeleninového vývaru, 200 g masla, 50 g parmezánu, 500 g špargle, 1 ks citrónu

Postup

Morského vlka vyfiletujeme, zbavíme kože a všetkých kostičiek. Filet jemne osolíme, potrieme misom a pokvapkáme trochou bieleho vína. Pridáme bylinky a 30 ml olivového oleja. Dáme do parnej rúry na režim Varenie v pare na 75 °C na 15 minút.

Na zvyšku olivového oleja orestujeme najemno nakrájanú šalotku a pridáme ryžu, ktorú orestujeme, osolíme a zalejeme bielym vínom. Pridáme olúpanú špargľu bez hlavičiek. Biele víno necháme odpariť a postupne prilievame vývar tak, aby sa ryža dusila domäkka. Hotovú ryžu odstavíme, zahustíme studeným maslom a pridáme nastrúhaný parmezán.

V poriadne osolenej vode povaríme pár minúť hlavičky špargle, ktoré dáme do studenej vody schladiť. Špargľu usušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom, obložíme ňou morského vlka a podávame.