Taštičky Pide

Pečené na kameni na pizzu od AEG

Taštičky Pide sú vlastne turecké lodičky z chlebového cesta naplnené najrôznejšími ingredienciami. Na ich pečenie sa výborne hodí kamenný pekáč na pizzu do rúry od AEG, ktorý zaistí správnu a rýchlu prípravu.

Ingrediencie

250 g špaldovej múky, 140 ml vody, 1 zarovnaná lyžička cukru, 3/4 lyžičky soli, 2 lyžice oleja, 1 čajová lyžička suchého droždia, 250 g húb, 1 cibuľa, soľ, korenie, mozarella, repkový olej

Cesto Pide s náplňou z húb a cibule

Postup

  1. Rúru zohrejte na 230 stupňov. Vložte do nej kamenný pekáč na pizzu a nechajte ho zohrievať asi 30 minút.
  2. Múku, droždie, soľ, vodu a olej vymieste na hladké cesto. Cesto nechajte nakysnúť asi na dvojnásobný objem.
  3. Nakrájajte cibuľu, huby a mozzarellu. Cibuľu na oleji osmažte do sklovita, potom pridajte huby a orestujte.
  4. Vykysnuté cesto opäť premieste. Potom ho rozdeľte na 4 časti. Z každej časti vyvaľkajte dlhý ovál.
  5. nPripravenú zmes umiestnite do stredu cesta. Na ňu položte plátky mozarelly a&bsp;plnku zabaľte cestom.
  6. Pečte 8 – 10 minút na kamennom pekáči na pizzu. Podávajte dochutené bylinkami alebo čili podľa chuti.
Súprava na pizzu AEG
Kamenný pekáč na pizzu AEG

Kamenný pekáč na pečenie pizze AEG je vyrobený z vysoko odolného materiálu a skvele udržuje vysokú teplotu. Vďaka rýchlemu a rovnomernému rozloženiu tepla bude mať pizza zakaždým dokonalú kôrku.