
Sous-Vide
Kura na paprike s pečenými paprikami a kyslou smotanou
Pripravte si tradičný pokrm podľa Jana Punčochářa a objavte nový rozmer chutí vďaka vareniu vo vákuu.
Ingrediencie
1 ks kurčaťa, soľ, čierne korenie, 100 ml slnečnicového oleja, 150 g cibule, 400 g červenej papriky, 80 g sladkej papriky, 200 ml smotany, 150 g kyslej smotany, 4 bobkové listy

Príprava
Kurča naporciujeme tak, aby sme mali zvlášť celé stehná a prsia bez kostí. Prsia osolíme, pridáme čierne korenie, posypeme sladkou paprikou a pridáme kvapku oleja. Potom prsia vložíme do vákuového vrecka a metódou Sous-Vide varíme 35 minút pri 70 stupňoch.
Stehná osolíme, pridáme čierne korenie a opečieme na oleji. Stehná následne vyberieme a do oleja pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku.
Všetko dôkladne restujeme, pridáme soľ, červenú papriku a zalejeme vodou. Do hrnca ďalej vložíme skeletu z kurčaťa, stehná, bobkový list a pomaly varíme domäkka asi 40 minút. Mäso, kosti a bobkový list vyberieme, omáčku rozmixujeme v mixéri a prepasírujeme cez cedidlo. Do omáčky pridáme kyslú smotanu, smotanu na šľahanie a povaríme.
Kuracie prsia vyberieme z vákuového vrecka a opečieme kožou dole na oleji. Stehná aj prsia podávame s omáčkou, môžeme ju ozdobiť opečenými paprikami a kyslou smotanou.