Sous-Vide

Sous-Vide

Kura na paprike s pečenými paprikami a kyslou smotanou

Pripravte si tradičný pokrm podľa Jana Punčochářa a objavte nový rozmer chutí vďaka vareniu vo vákuu.

Ingrediencie

Krehké cesto

250 g hladkej múky, 125 g masla, 65 g vody, soľ, 1000 g strukovín,

Náplň
100 ml oleja, 100 g cibule, 100 g bielej špargle, 400 g zemiakov, 100 g medvedieho cesnaku, 400 ml mlieka, 
4 ks vajcia, 80 g gorgonzoly, 80 g ementálu, 80 g parmezánu, soľ, korenie, muškátový oriešok.

Teľacia kotleta marinovaná v bylinkách, pečená cibuľa na tymiane a slanine

Príprava

Teľaciu kotletu vyberieme asi na 30 minút z chladničky, aby dosiahla izbovú teplotu. Zo všetkých byliniek, cesnaku a polovice olivového oleja vytvoríme bylinkové pesto. Kotletu osolíme, okoreníme a potrieme marinádou z byliniek. Necháme asi 15 minút marinovať. Rozpálime si Plancha gril a kotletu sprudka opečieme 4 minúty z každej strany. Potom ju vyberieme a necháme odpočinúť. Po 15 minútach kotletu vrátime na gril a dopečieme na nižší stupeň.

Cibuľu v šupke vložíme na plech, osolíme, pridáme 40 ml olivového oleja a pečieme na režime Horúci vzduch na 170 °C domäkka. Cibuľu necháme vychladnúť, olúpeme ju a dáme opiecť na Plancha gril. Opečenú cibuľu dáme do misy, pridáme tymian, soľ, vínny ocot a kvapku olivového oleja. Zľahka premiešame a vlažné podávame k teľaciemu mäsu.