Krupicová kaša

Ingrediencie

0,5 l mlieka, 100 g cukru, 0,15 l čokoládového likéru, 200 g detskej krupice, 80 g masla

Krupicová kaša

Príprava

Mlieko a krupičku necháme dve hodiny napučať. Potom pridáme 0,1 l čokoládového likéru, maslo a cukor a pomaly varíme 10–15 minút za stáleho miešania tak, aby bola kaša krásne jemná a krémová.

 

S čokoládou:

20 g 70% čokolády, 1 lyžička masla

Na kašu položíme maslo a poriadne zastrúhame čokoládou.

 

S karamelizovanými jablkami:

1 jablko, ½ lyžičky škorice, 2 lyžice javorového sirupu, voda, 1 lyžička masla, 100 g hrozienok

Jablko olúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na kocky. Na panvicu dáme rozohriať javorový sirup, potom vložíme jablká a pokvapkáme vodou, nakoniec pridáme hrozienka, škoricu a necháme restovať. Postupne necháme jablká zmäknúť (prípadne pridávame trochu vody, ktorá sa vyparí). Na kašu vložíme lyžičku masla a navrstvíme zmes karamelizovaných jabĺk.