Karí z červenej šošovice s kokosovým mliekom a koriandrom, pečená tekvica

Ingrediencie

300 g červenej šošovice, soľ, 1 ks šalotky, 20 g galangy, 20 g cesnaku, 40 g zázvoru, 80 g koriandru, 100 g rajčín, 100 g paradajkového pretlaku, 50 ml oleja, 250 ml kokosového mlieka, 2 ks citrónovej trávy, 2 ks limetky, 50 g kumquatu, 300 g tekvice, 100 g karfiolu, 100 g brokolice, 100 g červenej papriky, 80 g trstinového cukru, rímska rasca, kurkuma, limetové listy, badián, kardamóm, chilli, 1 polievková lyžica červeného karí

Príprava

Na panvici rozpálime olej a speníme na ňom všetko korenie a soľ, pridáme nakrájanú galangu, zázvor, cesnak, šalotku, paradajkový pretlak a chilli. Všetko zalejeme vodou a varíme 60 minút. Rozvar precedíme cez sitko.

Do rozvaru pridáme cukor, limetovú kôru a šťavu, pridáme očistenú nakrájanú zeleninu a šošovicu. Všetko varíme domäkka. Na záver pridáme nakrájané rajčiny, kumquat a koriander.