Kačacie prsia s marhuľovým šalátom
Ingrediencie
2 ks kačacích pŕs (cca 300 g), soľ, korenie, 50 ml teriyaki omáčky, 30 ml balzamikového octu
Marhuľový šalát:
Vložte do šalátu: 200 g čerstvých marhúľ, 100 g sušených marhúľ, 2 dcl bieleho vína, soľ, korenie z mlynčeka, 1 PL medu, 3 PL vínneho octu, 100 g rukoly, 2 PL olivového oleja, olivový olej na záver.
Príprava
Kačacie prsia osolíme a okoreníme, pokvapkáme balzamikovým octom a teriyaki omáčkou. Vložíme do vákuového vrecka s bylinkami a cesnakom a následne zabalíme. Varíme metódou Sous-Vide 30 minút pri 68 °C.
Po uvarení ich rozbalíme a položíme kožou nadol na studenú panvicu. Necháme na miernom ohni, kým koža nie je chrumkavá ako škvarky, čo môže trvať približne 7 minút. Potom kačicu otočíme a krátko (asi 2 minúty) dopečieme aj z druhej strany. Tým docielime, že bude prepečená na stupeň medium.
Kačicu necháme pri izbovej teplote vychladnúť a nakrájame ju.
Sušené marhule namočíme do bieleho vína a necháme 3 hodiny marinovať a napučať.
Čerstvé marhule nakrájame na mesiačiky, pridáme ocot, soľ, med a olivový olej. Všetko dôkladne premiešame, pridáme na kocky nakrájané sušené marhule namočené v bielom víne, pokvapkáme šťavou z marinovania a pridáme rukolu.