Kačacia polievka kaldoun s petržlenom
Ingrediencie
lyžica masla, 200 g zeleru, 150 g mrkvy, 60 g petržlenu, čierne korenie, 60 g hladkolistého petržlenu, 100 g cibule, 1 l kačacieho vývaru, 150 g vaječných rezancov, 250 g varených drobkov z vývaru, 200 ml smotany
Knedličky
soľ, 20 g sušeného majoránu, 200 g strúhanky, čierne korenie, 1 vajce, 200 g kačacej pečene
Príprava
Šalotku nasekáme nadrobno a necháme ju osmažiť na masle. Pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky a opražíme dozlatista. Následne zeleninu zalejeme vývarom a minimálne 20 minút povaríme.
Medzitým si pripravíme knedličky – rozmixujeme pečeň, vmiešame drvený cesnak, majorán, vajce, soľ a čierne korenie. Postupne pridávame strúhanku tak, aby bolo možné knedličky formovať. V rukách vyvaľkáme rovnako veľké knedličky a uvaríme ich vo vriacej vode.
Do uvareného kaldounu pridáme nadrobno nakrájané drobky, petržlen a uvarené rezance, zjemníme ho smotanou a dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s pečeňovými knedličkami.