Snehová pusinka

S využitím robotu Assistent

Krehký dezert s ovocím sa vám rozplynie na jazyku.

Ingrediencie

Bielkový korpus

4 bielky, 200 g práškového cukru, 1 lyžica zemiakového škrobu, 1 lyžica octu

Krém

250 g mascarpone, 100 ml smotany na šľahanie, 1 lyžica práškového cukru

Ozdoba

Čučoriedky, maliny a ďalšie ovocie podľa chuti


Čas prípravy: 60 min. | teplota: 120 °C | pozícia plechu: 2 | Pravý horúci vzduch

Pusinky

Postup

Bielky oddeľte od žĺtkov a vyšľahajte ich dotuha. Potom do snehu pomaly prisypávajte cukor, ktorý do zmesi dobre zamiešajte. Nakoniec k bielkom pridajte škrob a prilejte ocot.

Na plech vyložený papierom na pečenie si nakreslite kolieska s priemerom 7 cm a ledabolo na nich naneste sneh. Pusinky pečte v rúre vyhriatej na 120 °C približne hodinu.

Oslaďte mascarpone a vyšľahajte ho metličkou spoločne so smotanou. Potrite pusinku krémom a dozdobte ju čerstvým ovocím.