LIMETKOVÁ PENA S MALINOVOU OMÁČKOU

Výrazná malinová chuť kontrastuje so sladkou limetkovou penou a vytvára svieži dezert, ktorý navyše skvele vyzerá.

INGREDIENCIE

1 vanilkový struk, 800 ml mlieka, 1 limetka, 2 vajcia, 6 žĺtkov, 150 g cukru, 1 limetka, 1 citrón na ozdobenie

PRÍPRAVA


8 porcií

1 8 porcelánových formičiek vymastite maslom a nechajte vychladiť.

2 Vanilkový struk rozrežte na polovicu a vyškrabte semienka. Semienka aj struk vložte do mlieka a priveďte do varu. Nechajte 10 minút mierne povariť, potom struk vyberte.

3 Z limetky budete potrebovať nastrúhanú kôru aj šťavu.

4 Medzitým vymiešajte v miske vajíčka, vaječné žĺtky, cukor, limetkovú kôru a šťavu a do vzniknutej zmesi primiešajte ešte teplé mlieko. Zmes rozdeľte do pripravených formičiek.

5 Penu pečte na 2. úrovni s nastaveným parným stupňom 3 a teplotou 100 °C po dobu 50 minút a potom ju nechajte na 2 – 3 hodiny vychladnúť.

6 Maliny mierne rozmrazte a zmiešajte s práškovým cukrom a limetkovou šťavou. Ochutenú ovocnú zmes prepasírujte cez sitko.

Servírovanie
Upečenú penu uvoľnite po okraji formičky pomocou malého noža a vyklopte na tanier. Dezert polejte malinovou omáčkou a ozdobte čerstvými malinami a kúskami citróna.

  • Hrebenatky s feniklom

    Úžasná, veľmi rýchla večera s vynikajúcou aromatickou vôňou.

  • Pears in Red Wine

    Do include the spices unless you're really not a fan - they add a wonderful warmth and depth to the dish. 


Objavte viac so značkou AEG