Nadýchané kokosky
s mandľovými plátkami
Kokosky a Vianoce k sebe jednoducho patria. Objavte recept od Kitchen story, na ktorý vám budú stačiť len štyri ingrediencie a kvalitná rúra.
Ingrediencie
Na dva plechy budete potrebovať:
2 bielky, 120 g cukru múčka, 70 g strúhaného kokosu, 30 g mandľových plátkov
Príprava: 10 minút
Pečenie: 15 minút
Postup
- Rúru predhrejte na 140 °C. Vo žiaruvzdornej miske vyšľahajte z bielkov sneh. Misku potom položte do vodného kúpeľa a pokračujte v šľahaní. Postupne do snehu zapracujte múčkový cukor. Po 3 minútach šľahanie odstavte a nechajte vychladnúť.
- Do snehu opatrne vmiešajte strúhaný kokos a mandľové plátky.
- Plech vyložte papierom na pečenie a lyžičkou naň vytvarujte malé kôpky. Pečte asi 15 minút. Hotové kokosky nechajte na plechu vychladnúť.