Hrušky v červenom víne
Pri tomto recepte nevynechávajte korenie, ibaže by sa vám skutočne protivilo, pretože jedlu dodá nezameniteľné teplo a hĺbku.
INGREDIENCIE
400 ml červeného vína plnej chuti, 1 lyžička cukru, 2 hrušky, voliteľné korenie: škorica, klinčeky
PRÍPRAVA
4 porcie
1 Červené víno a cukor zredukujte v rajnici na polovicu. Hrušky rozpoľte, ošúpte a odstráňte jadrovníky. Hrušky a červené víno utesnite vo vákuovacom vrecku spolu s korením pomocou vákuovacej zásuvky.
2 Vrecko vložte do rúry na 3. úroveň, zvoľte program Sous-Vide a pripravujte 15 minút pri teplote 95 °C.
Servírovanie
Tento dezert sa výborne dopĺňa s anglickým krémom Crème Anglaise.
-
Limetková pena s malinovou omáčkou
Výrazná malinová chuť kontrastuje so sladkou limetkovou penou a vytvára svieži dezert, ktorý navyše skvele vyzerá.
-
-
Slávky na víne
Ak túžite po jedle s rýchlou a jednoduchou prípravou, ktoré skvele vyzerá, lepšie si vybrať nemôžete. Toto je osvedčená francúzska klasika.