Ingrediencie
1 hruška (tvrdšia) 200 ml portského vína 250 g mäkkého tvarohu 4 lyžice cukru 1 ks škorice 1 ks badiánu 1 lyžička ružového korenia 1 hrsť lieskových orieškov
Príprava
Portské víno zvaríme spolu s dvoma lyžicami cukru, škoricou, badyánom a zrnkami ružového korenia (varom víno zredukujeme na pätinu pôvodného objemu).
Hrušku ošúpeme, celú ju vložíme do vákuového vrecka spolu s redukovaným vínom a zavákuujeme na 100 % vákua.
Vrecko s hruškou položíme na rošt do rúry predhriatej na teplotu 85 °C v režime Sous-Vide a varíme 45 minút.
Tekutinu z vákuového vrecka nalejeme do kastrólika a varíme, kým nenadobudne konzistenciu sirupu. Môžeme dochutiť cukrom a citrónovou šťavou. Týmto sirupom podlejeme hrušku.
Podávame s tvarohom, ktorý sme zmiešali s dvoma lyžicami cukru a orieškami opraženými na panvici.