Ku káve
Bábovka s kokosom a šľahačkou
Klasika s nádychom exotiky.
Ingrediencie
1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček strúhaného kokosu, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 3 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, kakao, olej na vymastenie formy, strúhaný kokos na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie, smotanu na šľahanie
Postup
Pripravíme si formu na bábovku, ktorú vymastíme olejom a vysypeme kokosom. Všetky ingrediencie okrem kakaa vložíme do misy a pomocou metličky vyšľaháme hladké cesto.
Tri štvrtiny cesta nalejeme do formy. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a tiež nalejeme do formy. Bábovku pečieme 50 minút na 175 °C.
Po vybratí z rúry ju ešte teplú vyklopíme a posypeme práškovým cukrom. Servírujeme s vyšľahanou smotanou.